Venäjän talouden ja liiketoiminnan osaaminen Suomessa -paneelikeskustelu 10.5.2021 (online)
Venäjän talouden ja liiketoiminnan osaaminen suomalaisen elinkeinoelämän näkökulmasta
Suomen ja Venäjän Tiede- ja Teknologiakomission yhteiskuntatieteiden työryhmä, Aalto-yliopisto, East Office of Finnish Industries ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari osallistuvat vuotuiselle Aleksanteri-foorumille järjestämällä kaksiosaisen paneelikeskustelun, jonka aiheena on Venäjän talouden ja liiketoiminnan osaaminen Suomessa elinkeinoelämän näkökulmasta. Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti ja se on avoin kaikille. Linkki tapahtumaan lähetetään ennakkoilmoittautuneille sähköpostitse. Keskustelua vetää toimittaja Mirja Kivimäki. Lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan!
Ohjelma:
Päivi Karhunen, tutkimuspäällikkö, CEMAT, Aalto-yliopisto
Martta Halonen, neuvotteleva virkamies, EU- ja kansainvälisten asioiden yksikkö, Työ- ja elinkeinoministeriö
Teemu Helppolainen, Asuminen Venäjä -toimialan johtaja, YIT
Svetlana Paloposki, maajohtaja, Joutsen
Iltapäivän paneelikeskustelun aiheena ovat Venäjän talouden ja liiketoiminnan korkeakouluopetus Suomessa, elinkeinoelämän ja oppilaitosten yhteistyö koulutuksen järjestämisessä, venäjän kielen opetus ja työelämän tarpeet sekä elinikäinen oppiminen ja sen kehittäminen liike-elämän ja julkishallinnon näkökulmasta.
Juha Väätänen, professori, varadekaani, LUT-kauppakorkeakoulu
Kaisa Honka-Hallila, tiiminvetäjä, kahdenvälisten ja kaupallistaloudellisten suhteiden tiimi, Venäjä-yksikkö, Ulkoministeriö
Timur Uzbjakov, aluevientipäällikkö, Vallox Oy
Juha Palokangas, päällikkö, Venäjä-asiat, Metsäteollisuus Ry
Elisabet Rappu, lehtori (venäjä ja viro), Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Valtakunnallinen Aleksanteri-foorumi tarjoaa näköalapaikan suomalaiseen Venäjän ja Euraasian sekä itäisen Euroopan aluetuntemukseen ja koulutukseen. Foorumi kokoaa suomalaisen yhteiskunnan toimijat pohtimaan ja kehittämään asiantuntemusta yhdessä. Tänä vuonna Aleksanteri-foorumi järjestetään 10.-11.5. kokonaan verkossa. Foorumi on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta ennakkoilmoittautumista toivotaan 5.5. mennessä. Linkki Zoom-webinaariin ja työryhmätapaamisiin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse.